Mijn Heumen

 

Registreer

 

Prikbord

Handige tips voor mantelzorgers:

Als mantelzorger bent u waarschijnlijk wel eens tegen problemen aan gelopen, waar u inmiddels een handige oplossing voor heeft gevonden.

Deel op deze pagina uw oplossingen en tips met andere mantelzorgers, zodat u elkaar, als mantelzorger, kan helpen.

Om volledig gebruik te kunnen maken van dit prikbord dient u gratis een account aan te maken voor 'Mijn Heumen'.
U kunt dan reacties op berichten inzien, zelf reageren en zelf een eigen bericht plaatsen.
Alle berichten en reacties op het prikbord zullen anoniem zijn.

Prikbord

Hoe kan ik een compliment aanvragen voor mijn vrouw?

 

 

Gratis naar Zondagochtendconcert in het Concertgebouw! Mezzo, de landelijke vereniging voor Mantelzorgers en Vrijwilligerszorg, waarbij Mantelzorg Heumen is aangesloten mag namens zorgverzekeraar Menzis 250 kaarten weggeven voor het jubileum Zondagochtendconcert op 7 september. Het Zondagochtendconcert bestaat die dag 20 jaar. Dat wordt gevierd met een sprankelend jubileumconcert dat van 11.00 - 12.00 uur live te zien is op een groot scherm op het Museumplein in Amsterdam. Het programma start om 10.00 uur en duurt tot ongeveer 14.00 uur. Zorgverzekeraar Menzis heeft speciaal voor mantelzorgers 250 plaatsen gereserveerd op het Museumplein. Wilt u hier met uw partner of introducee bij aanwezig zijn? Er zijn maximaal 2 kaarten per aanmelding beschikbaar. Stuur uiterlijk 18 augustus een mail met uw naam, adres en woonplaats naar zondagochtendconcert20jaar@concertgebouw.nl Na 18 augustus ontvangt u de bevestiging met daarin alle nadere informatie. Wees er snel bij, want OP=OP.

 

 

Een drietal tips voor mantelzorgers: Praat erover, niet alleen met je naaste maar ook met anderen. Het delen van gevoelens en ervaringen kan opluchting geven. Neem af en toe afstand. Doe je eigen dingen, de dingen die plezier en ontspanning geven. Dit kan helpen de moeilijkheden wat meer los te laten. Herken negatieve gevoelens en veroordeel ze niet. Verdriet en boosheid mogen er zijn.

 

 

Vanmiddag zijn we als deelnemers van het Mantelcafe weer bij elkaar geweest. We hebben onze ervaringen en gevoelens uitgewisseld en merken iedere keer weer hoe waardevol dit is.

 

 

Elke maandagochtend is Ilse Oosterlaar (tel: 06-10010303, tel alg: 088-6330000) van MEE Gelderse Poort in het gemeentehuis in Malden. Tijdens het spreekuur kun je zonder doorverwijzing of indicatie terecht voor gratis advies over leven met een beperking. Bijv. over opvoeding&ontwikkeling, leren&werken, regelgeving&geldzaken en samenleven&wonen. Is voor mij (met een kind met ASS) een goed startpunt.