Mijn Heumen

 

Registreer

 

Praktische ondersteuning

Vervoer


Vervoer op maat
De rolstoeltoegankelijke taxibus van Vervoer op maat rijdt op vastgestelde tijden door de week en is ook beschikbaar tijdens het weekend. Het is vervoer van kamer tot kamer binnen de gemeente Heumen en de dorpskernen Molenhoek en Mook. Daarnaast is er vervoer mogelijk naar de meeste verpleeg- en ziekenhuizen in de regio. De rit moet aangevraagd worden en hiervoor wordt een vergoeding gevraagd.


Contactgegevens:
www.malderburch.nl
Telefoonnummer (024) - 3570570


Vrijwillige hulpdienst
Heeft u voor korte tijd (niet langer dan vier weken) hulp nodig bij vervoer? Dan kunt u contact opnemen met de Vrijwillige Hulpdienst. Als er een vrijwilliger beschikbaar is, kan deze bijvoorbeeld meegaan naar het ziekenhuis, u naar de huisarts brengen, boodschappen voor u doen of medicijnen halen.


Contactgegevens :
Telefoonnummer Malden – Heumen: (024) – 3583520
Telefoonnummer Overasselt-Nederasselt: (024) - 6221357


Valys
Een familiebezoek of een dagje erop uit? Als u een mobilitietsbeperking heeft is dat met alleen openbaar vervoer misschien niet goed te doen. De reisbestemming moet buiten de regio liggen en u wordt van deur tot deur gebracht. Een rolstoel of scootmobiel kan meegenomen worden. Ter begeleiding kan een persoon meereizen. Om gebruik van Valys te kunnen maken heeft u een bewijsdocument van Vraagwijzer nodig.


Contactgegevens:
www.valys.nl
Telefoonnummer 0900-9630
Vraagwijzer@heumen.nl
Telefoonnummer (024) – 3588329


Regiotaxi
Dit is een mooi alternatief voor het openbaar vervoer. Het is aanvullend openbaar vervoer voor iedereen, zeven dagen per week. De taxi’s en bussen hebben een lage instap. Hulpmiddelen en hulphonden mogen gratis mee. De Regiotaxi brengt u van deur tot deur.


Contactgegevens:
Telefoonnummer 0900-4636526
www.stadsregiotaxi.nl


OV-Begeleiderskaart
Als u door uw beperking niet zelfstandig met het openbaar vervoer kan reizen kun u een OV-Begeleiderskaart aanvragen. Er kan dan een begeleider gratis met u meereizen. Hiervoor moet u een aanvraag indienen en een onafhankelijke keuringsarts beoordeelt of u hiervoor in aanmerking komt.


Contactgegevens:
Telefoonnummer (030) – 2354661 of 0900 -1462


Zittend ziekenvervoer
In sommige gevallen heeft u recht op zittend ziekenvervoer. Bijvoorbeeld als u nierdialysepatiënt bent, radiotherapie- en chemokuren krijgt of een ernstige visuele beperking hebt. Vraag uw behandelend arts of zorgverzekeraar naar de mogelijkheden.


Gehandicaptenparkeerkaart (op kenteken)
Hiermee kunt u parkeren op speciaal voor gehandicapten gereserveerde parkeerplaatsen. Om deze kaart te krijgen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Neem hiervoor contact op met Vraagwijzer.


Contactgegevens:
vraagwijzer@heumen.nl
Telefoonnummer (024) -3588329
www.vraagwijzerheumen.nl


Inrit(vergunning)
Als u in een rolstoel zit of slecht ter been bent, kunt u een inrit(vergunning) aanvragen bij de gemeente.


Contactgegevens:
vraagwijzer@heumen.nl
Telefoonnummer (024) -3588329
www.vraagwijzerheumen.nl